Sopivasti suolaa on elintärkeää
Suolan tärkeimmät ainesosat ovat natrium ja kloori. Ne ovat elintärkeitä aineita, joita solut tarvitsevat toimiakseen. Mutta kuten kaikessa muussakin hyvässä elämässä – kohtuus on paras. Ruokavirasto suosittelee jodioitua suolaa, koska se vähentää riskiä useisiin vakaviin sairauksiin.
Suolan rooli kehossa
Suola on kemiallinen yhdiste natriumin ja kloorin välillä. Natrium on välttämätön alkuaine, joka yhdessä kloorin kanssa säätelee kehon happo- ja nestetasapainoa. Niitä tarvitaan hermoston normaaliin toimintaan, ja niillä on tärkeä rooli aineenvaihdunnassa.
SUOLAA VÄHEMMÄLLÄ NATRIUMILLA
Valikoimastamme löytyy merisuola, jossa on 35 % vähemmän natriumia kuin tavallisessa ruokasuolassa – täysin luonnollisesti! Se saadaan Chilen pohjoisosassa sijaitsevasta Atacaman autiomaasta, jolla on ainutlaatuiset ominaisuudet. Täydellinen sinulle, joka haluat vähentää natriumin määrää ruoassa tinkimättä mausta.
KOHTUUS ON PARASTA
Vaikka natrium on elintärkeää, liian suuret määrät voivat edistää korkeaa verenpainetta. Siksi on hyvä pitää hieman silmällä, kuinka paljon suolaa tulee syötyä. Yksi tapa hallita suolan määrää on valmistaa enemmän ruokaa alusta asti sen sijaan, että ostaisi valmista. Kokeile myös suolata vähemmän ruoanlaiton aikana ja enemmän vasta lautasella.

MIKÄ HOMMA!
Jodi kuuluu elimistön kilpirauhashormoneihin, jotka ovat tärkeitä aineenvaihdunnalle. Jo 1930-luvulta lähtien ruokasuolaa on täydennetty jodilla, sillä jodin puute voi johtaa struumaan – vakavaan sairauteen, joka oli aiemmin hyvin yleinen Ruotsissa. Jodinpuute voi myös aiheuttaa sikiövaurioita raskauden aikana. Falksaltin valikoimasta löydät sekä hienoa ruokasuolaa että hiutalesuolaa, jotka on rikastettu jodilla.